Amblève

De Amblève ontspringt op het plateau van de Hoge Venen bij Heppenbach en mondt bij Comblain-Au-Pont uit in de Ourthe. Het heeft een totale lengte van 93 km.

Amblève amont passerelle de Challes

De rivier is van het rijke Ardense type op ons traject, met een breedte van 8 tot 20 m en een diepte tot 2 m in sommige geulen.

De belangrijkste zijrivieren in het gebied Stavelot-Malmedy zijn de Recht, de Warche en de Eau Rouge.

Wij bieden 26.660 km rivieroevers in een natuurlijke of semi-stedelijke omgeving.

Aan de rand van het centrum van Stavelot vindt u goffes en lange flats die het resultaat zijn van mensenhandwerk.

Zodra u het centrum verlaat, onthult de Amblève al haar charme in een natuurlijke omgeving en presenteert talrijke variaties in stroom, rotsen, goffes, flats…

Vanaf 2022 wordt een 9,080 km lang ononderbroken “dubbele oever”-parcours voorgesteld op de “kleine” Amblève tussen Pont-Ligneuville en de Rocher de Warche. Op dit punt heeft de Amblève de Warche nog niet gekregen en is dus veel smaller; maar de visstekken zijn prachtig!

Omdat de rivier in de zone van de forel en de vlagzalm ligt, nemen deze twee soorten de meeste plaatsen in en is het niet zeldzaam om midden in de stroming een fario- of regenboogforel van meer dan 50 cm aan te treffen. Sportvissen gegarandeerd!

Let op: vanaf 2023 geldt voor alle Amblève-routes een no-kill voor bruine forel; er mag alleen regenboogforel worden gevangen.

De vlagzalm kan een respectabele grootte van 40 cm bereiken, maar pas op, deze vis is beschermd en er mag alleen op worden gevist door middel van no-kill vliegvissen.

Naast deze drie soorten, zijn er ook veel minnows, loaches en sculpins, tot groot genoegen van de forel…

Meer sporadisch komen er ook kopvoorn, barbeel en zelfs een of twee snoeken voor.

Pas op, in de rivier is een reïntegratieprogramma voor zalm en zeeforel aan de gang en het is niet ongewoon dat er parrs van 10 tot 20 cm worden gevangen.

Kortom, de Amblève biedt u een vrije keuze van vistechniek: vlieg, kunstaas… en zal ongetwijfeld enkele leuke verrassingen voor u in petto hebben!

De nadruk ligt natuurlijk op de sportvisserij…

Nieuw in 2023
Nederlands