Welkom op de website van LA TRUITE Stavelot-Malmedy.

Gelegen in het hart van de Ardennen en aan de rand van de Hoge Venen, biedt LA TRUITE STAVELOT-MALMEDY 52 km gevarieerde parcours op de Amblève, Eau Rouge, Warche, Warchenne en Rechterbach in een natuurlijke en rustige omgeving.
Daarnaast kunt u ook komen vissen op witvis en vleesetende vissen op het terrein van de vijvers op een steenworp afstand van het centrum van Stavelot. Vriendelijk en dynamisch, onze vereniging is vooral gericht op sportvisserij en respect voor de vispopulaties.
Daartoe zijn verschillende lidmaatschapspakketten beschikbaar, waaronder een jaarlijkse no-kill vlieg- en lokkaart. Jongeren worden natuurlijk niet vergeten met leeftijdsgebonden promoties:

  • voor kinderen jonger dan 8 jaar gedurende het jaar, gratis toegang tot de vijvers onder begeleiding;
  • voor kinderen tot 15 jaar een jaarlijkse “junior” kaart voor 25 euro die hen het recht geeft om zowel op de rivieren als op de vijvers te vissen;
  • voor een tweede kind uit hetzelfde huishouden wordt de jaarkaart verlaagd tot 15 euro;
  • en ten slotte de organisatie van opleidingsdagen: op zaterdag 06 mei in de gemeente Malmedy (vissen op forel in vijvers en rivieren), op zaterdag 26 augustus in de gemeente Stavelot (vissen op strike, feedervissen in vijvers en vissen op forel in rivieren) en op zaterdag 18 november (vissen op snoek in vijvers).

U vindt op al onze rivierlopen: vlagzalm, minnetje, kopvoorn, barbeel, voorn, soms snoek en vooral fario en regenboogforel (regelmatig uitloop van forel en forellen).
In de vijvers worden snoeken, baarzen, karpers, zeelt, brasems, brasems en voorns gemengd met de regenboogforellen die tijdens de visdagen en wedstrijden worden bekroond.

Voor meer details verwijzen wij naar de verschillende onderdelen van de site (regels, lidmaatschapskaarten, rivieren…).

Veel leesplezier en graag tot ziens aan de waterkant.

Het comité.

Volledig verslag van onze vrienden van RODTRIP over de Amblève in Stavelot

Nieuw in 2023
Nederlands